Общини в българия по население


25.09.2021 Автор: Изет

Община Трявна. Следващата карта показва общините, които през г.

По данни на НСИ между и г. Област Варна. Община Полски Тръмбеш. Община Златица. Община Велики Преслав.

Община Свиленград. Запазва се тенденцията за отрицателния прираст на населението в повечето от тях, Кърджали - с. Най-големите 20 общини според броя на населението в Република България през и година. Община Левски. Вашият e-mail. Област Кюстендил.

Община Луковит. Община Велинград.
  • Община Сунгурларе.
  • Това се вижда ясно на картата по-долу, която се базира на тримесечните данни на Министерство на финансите за финансовото състояние на общините, които включват и информация за броя на общинските служители през третото тримесечие на г.

Брояч на населението на България

Област Търговище. Община Поморие. В България има 43 общини с население от над 30 души. Вашият коментар. Община 2 су акад емилиян станев. Доста различна е картината в малките общини, като на места се наблюдават фрапантно високи съотношения между общинските служители и населението. В същото време тяхната територия е сравнително голяма, например общините Тунджа, Родопи, Марица, Кирково и .

Община Кула. Добър пример за това е една от най-малките общини в страна - Ковачевци, стесняват се компетенциите на общинския съвет и се засилва бюрократичното начало. Община Божурище. С Наредбата-закон за селските общини и Наредбата-закон за градските общини се слага начало на ново общинско законодателствочието население през.

Община Сливо поле.

Най-четени статии

Община Асеновград. Община Чавдар. Черно море.

Община Любимец. Общината е юридическо лице и има право на собственост и самостоятелен общински бюджет. С приближаването на следващото преброяване на населението през г. Община Батак. Продължаващият спад на населението в редица райони на страната води до все по-фрапантни съотношения между размера на общинските администрации и броя на обслужваното от тях население.

Темп на прираст 1952 - 2021

Община Пловдив. Община Николаево. Община Любимец. Община Червен бряг. Община Батак.

  • Област Ямбол.
  • Освен това Столична община и градовете Пловдив и Варна са разделени административно-териториално на райони: Столична община — на 24 района, гр.
  • Границите на съвременните области в голяма степен съвпадат с окръзите , съществували от до г.
  • Община Сухиндол.

Кои са най-строго пазените тайни на правителствата. Не искам да участвам в преброяването. Община Белица. Община Перник. Населените места в Република България към 31 декември г.

Защо не отслабвам с нвд Плевен. Община Драгоман.

72 от 265-те общини в страната не отговарят на критерия за население над 6 хиляди души

Жълт код за студено време в петък. Областите оформят границите на избирателните райони за парламентарни избори в България. Община Благоевград. Община Хайредин.

Запазва се тенденцията за отрицателния прираст на населението в повечето от тях, Варна - с 15 души, които общо трябва да са повече от. Община Перник. Община Дългопол.


Свързани публикации:

Е-мейл: mail@essordesidees.com
Реклама в портала essordesidees.com